Over de Steinder Revuu

De Steinder Revuu  is een begrip in Stein en omstreken en is niet meer weg te denken uit het  culturele  en verenigingsleven  in Stein waarin de Revuu een belangrijke rol vervult.  Dit blijkt o.a. uit het feit dat de Stichting Steinder Revuu de Steinder Cultuurprijs heft ontvangen.  Om hun waardering voor de  Steinder Revuu uit te spreken heeft de gemeente Stein de Steinder Revuu bij hun 25 jarig bestaan een herinneringsmonument aangeboden, dat geplaatst is op het Wilhelminaplein in Oud Stein, in de dichte nabijheid van de fanfare zaal.
De Steinder Revuu is opgericht in 1980 en is ontstaan uit een werkgroep van de vastelaovens vereniging de Steinder Bök. Na een korte periode is deze constructie losgelaten en is de zelfstandige Stichting Steinder Revuu in het leven geroepen. Deze kent op dit moment circa 135 leden, voor een belangrijk deel artiesten (100) en een ander deel ondersteunende werkers van de organisatie.

Samen vormen zij de Revuu familie.
De Steinder Revuu is een stichting met aan het hoofd een stichtingsbestuur dat verantwoordelijk is voor de integrale organisatie. Alle leden van de Steinder Revuu zijn vrijwilligers.
Elk jaar vinden in de laatste 2 weekenden van november  een 6-tal uitvoeringen plaats, waarbij elke uitvoering ongeveer 4 uur duurt.
Het programma bestaat uit circa 10 sterk afwisselende acts die door de verschillende groepen worden opgevoerd. In de weken voorafgaand aan de uitvoeringen worden er een tweetal “droge repetities” en een generale repetitie gehouden. De repetities starten voor de meeste acts rond september. Er zijn ook groepen die het hele jaar door repeteren. Vanaf begin oktober zijn in MFC de Grous de individuele groepsrepetities.
Sinds de oprichting tot November 2014 zijn de uitvoeringen gehouden in de Fanfarezaal aan de Kelderstraat te Stein .

Vanaf 2015 is MFC de Grous de nieuwe uitvalsbasis van de Stender Revuu.
De organisatie is als volgt ingericht:

Bestuur

Voorzitter: Wim Stijnen

Secretariaat: Marina Smeets

Penningmeester: Eddy Ubbink

Bestuursleden: Marina Wouters en Sandra Fredrix

 

Groepen

Alle groepen zijn autonoom in het samenstellen van hun act. Zij schrijven, repeteren en regisseren hun act zelf. Ook zorgen zij voor de meeste attributen. De groepen worden op technisch en artistiek vlak ondersteund door een regisseur, die samen met het productieteam de artistieke kwaliteit van de Revuu waarborgt. Daarnaast waarborgt het productieteam ook de technische kwaliteit van de Revuu. Het productieteam bestaat uit 4 adviseurs op het gebied van toneel, dans en techniek met aan het hoofd een productieleider die het hele proces (aan)stuurt. Het Revuu seizoen start jaarlijks in april en eindigt met een evaluatie bijeenkomst in januari het jaar daaropvolgend.
Nieuwsgierig geworden naar de Steinder Revuu? Wij zien je graag terug tijdens een van onze uitvoeringen!